Tembang / Lagu Rakyat



PUTERI SOLO
Penyanyi :Waljinah
Putri Solo…
Dasare keporonyoto……Pancen Pinter Alelewo….Dasar PutriSolo……
Nganggo Selendang Pelangi…..Sumampir ono pundake…
Cunduke kembangmelati….Dadi lan pantese…….
Mung lakune koyo macan luwe……..
Sandal jepit pengangite……Kiyet kiyet suwarane…..
kelapkeliplah suwenge…Dasar putri solo………….
Putri Solo…….
Yen ngguyu dekik pipine ..ireng manis kulite…….
Dasar Putri solo….

WALANG KEKEK
Penyanyi :Waljinah
Caut jadi man ..paman…..Wong bedang kepalang….
Kali putung wote…..
Putong wote…putung wote he..he….
Tak sungguh ,pucung atine..dari mana……
Walang kekek menclok neng tenggok…
Kabur maneh menclok neng pari….
Ojo ngenyek yo..mas,karo wong wedok…..
Yen ditinggal lungo….setengah mati….
e..yaeyo…. yaeyo……… ,e yaeyo……….
yae……yaeyo eyaeyo…
Manuk sriti kecemplung banyu…Bengi ngimpi,awane ketemu……
Walang kekek menclok neng koro..Walang ijo walange putih……..
Bujang maneh..ora kluyuran…..Wong sing duwe bojo..ora tau mulih.
Biso nggambang ora biso nyuling…Biso nyawang ora biso nyanding
Walang kekek mabur mbrengengeng..Walang ireng dowo sotange…
Yen seneng ojo mung mandeng…Golekono ngendi omahe……
Walang kekek walange kayu…..Walang kayu tibo neng lemah…
Yen kowe seneng karo aku…
Yen mung trimo..tak kon tunggu omah….
Walang kekek….walange kadung…
Walang kekek sampun rampung

NDE ANDE LUMUT
Putraku si ande ande lumut….
Tumuruna ana putri kang unggah unggahi…..
Putriku kang ayu rupane………
Kleting kuning kang dadi asamane……
Bu…si Bu… kulo mboten purun…..
Puti niku sisane si yuyu kangkang…

YEN ING TAWANG ONO LINTANG
Yen ing tawang ono lintang cah ayu….aku ngenteni tekamu
Marang mego ing angkoso,nimas…
Sun takokne pawartamu
Janji janji aku iling,cah ayu…
Sumedot rasaning ati
Linang lintang ngiwi iwi,nimas..
Tresnaku sundul ing ati
Dek sakmono janjimu disekseni
Mego kartiko kairing
Raso tresno asih
Rungokno tangising ati
Ginarung swaraning ratri,nimas..
Ngenteni mbulan ndadari

CUBLAK CUBLAK SUWENG
Cublak cublak suweng…..suwenge ting gelenter……..
Mambu kutundung gudel…pak hempong, lera.. lere…
Sopo ngguyu ndelekake…………
Sir …sir…. pong ,dele gosong………..

SLUKU SLUKU BATOK
Sluku sluku batok batoke ela.. elo…
Siromo menyang solo
Oleh olehe payung muta
Mak jentit, lolobah,wong mati ora obah
Yen obah medeni bocah,
Yen urip golek duwit

YO.. ! DOLANAN DAKON
Yo ..dolanan dakon….
Watu item…
Cacahe pitu……..
Neng alun alun….
Karo sarijem…….

BANG BANG TOT
Bang bang tot,cendelo ewo ewo …
Sopo wani ngentut,ditumbak rajabrono……
Nyangkali ngiseni kendi,
Jeruk purut adah entut….!

GUNDUL PACUL
Gundul gundul pacul cul..gembelengan..
Nyunggi nyunggi wakul..kul… gembelengan
Watu ngglimpang segane dadi sak latar………

ABRIT AKING
Britaking….brit.aking,kandang Jeruk kan emas,
Sokobomo sokaboma…bomane rade janoko…
Jenta jentit jonoloka…………

GAMBANG SULING
Gambang suling kepenak unine…
Tulat tulit..kumandang swarane ..
u…unine mung..nrenyuhake..
Bareng lan kencrung…
Ketipung suling…
Sigrak kendandangane…..

NDOK IYEK
Ndok iyek …ndok….
Mbokmu lunga mbatik….
Di dicegat londo burik……
Jer jer mencokko pager

KODOK NGOREK
Kodok ngorek… kodok ngorek…..
Ngorek neng blumbangan…..
Teot…teblung ,teot…. teblung..
Teot teot …teblung…………

PADANG MBULAN
Yo..prokonco dolanan ono njobo..
Padang mbulan padange koyo rino…
Rembulane…
Sing ngawe ..awe..
Ngelekake…ojo podo turu sore….

KIDANG
Kidang…talun…
Mangan kacang talun.
Mil ketemil mil ketemil
Si kidang mangan lembayung
Pos ini dipublikasikan di Seni Budaya. Tandai permalink.

Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s